Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 26.04.2023
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika
​Uluslararası düzeyde en sık kullanılan geri ödeme yöntemlerinden bir tanesi olarak son zamanlarda hayatınıza dahil olan cashback sistemi; harcamalarınızda sunduğu avantajlarıyla sizleri şaşırtır. Sıklıkla kullanılan geri ödeme sistemlerinden bir tanesi olan ve kullanıcılarına yapılan harcamalar sonucunda kazanç sağlayabilmelerine imkan sunan sistemde pek çok avantajdan kolaylıkla faydalanmanız mümkün. Cashback için sizlere sunulan ve kolaylıkla kullanabileceğiniz fiziki ya da dijital kartlar sayesinde harcama yaptığınız tutarın belirlenen yüzdesi kadar nakit para kazanabilirsiniz. Alışverişlerinizde nakit kazanabileceğiniz yöntemlerden bir tanesi olarak tüketici ve işletmelere avantajlar sunan cashback kampanyalarından sizler de faydalanabilirsiniz.

Anlaşmalı marka ve platformlardan yaptığınız alışverişler sonucunda kazanacağınız para için hiçbir çabaya ihtiyaç duymadan yalnızca alışveriş tutarını ödersiniz. Alışveriş gerçekleştikten sonraki birkaç gün içerisinde sizlere daha önce belirtilen oranlar dahilinde para iadesi gerçekleşir. Aynı zamanda alışveriş yaptığınız mağaza indirimlerinden faydalanabilir; hem indirim kazanabilir hem de para iadesi alabilirsiniz. 

Cashback Sistemi Nedir? 


Cashback, alışverişleriniz esnasında yaptığınız harcamaların belirlenen yüzdesinin geri iade edildiği bir nakit iade sistemidir. Cashback sistemi ile alışverişlerinizi avantaja dönüştürebilir ve harcarken de kazanabilirsiniz. Bu sistem dahilinde pek çok alışveriş harcamanızdan çeşitli miktarlarda para iadesi alabilmeniz mümkün olarak bilinir. Bunun yanı sıra cashback sisteminin sizlere sunduğu ve anlaşmalı olduğu markalardan alışveriş yapmanız halinde alışverişte nakit para iadesi kazanmak, hizmete daha indirimli ve daha tasarruflu olarak ulaşmanızı sağlar.

Cashback sistemi bir ödül programı olarak karşınıza çıkabilir. Özellikle online alışverişlerinizde harcadığınız paranın bir kısmının hesabınıza geri yüklenmesi olarak uygulanan sistem promosyonlarla da sıklıkla karıştırılır. Fakat şartları ve işleyişi bağlamında promosyon sistemlerinden oldukça farklıdır. Promosyon sistemlerinde hizmet veya ürünün satış fiyatı üzerinden indirim yapılır. Fakat cashback sisteminde hizmeti veya ürünü satış fiyatından satın alırsınız ve ardından satın aldığınız tutarın bir miktarı nakit para olarak hesabınıza yansıtılır. Herkes için kazanç programı olarak karşınıza çıkan bu sistem ile tüketiciler online alışverişlerinde tasarruf elde ederken, satıcılar ise daha fazla müşteriye ulaşma imkanı kazanırlar. 

Cashback Sistemi Amerika’da ve Avrupa’da Uygulanmakta Mıdır? 


Amerika ve Avrupa’da uzun yıllarda uygulanan ve nakit para iadesi gerçekleştirilen cashback sistemi bulunur. Özellikle Amerika’da satıcılar ve müşterilerin çok sık kullandığı Amerikan cashback sistemi alışveriş alışkanlıklarını büyük oranda etkiler. Büyük markalarla yaptığı anlaşmalar ile online alışverişin tercih edilmesinde çok büyük pay sahibi olan cashback sistemi, hem müşterilerin hem de satıcıların kazanmasını sağlar. Farklı alanlardan pek çok markayı kapsayan ve alışverişlerden nakit kazanmaya imkan veren bu sistem, Dünya’nın birçok ülkesinde de uzun süredir kullanılıyor. Harcarken kazandığınız sistem sayesinde nakit paralarınızı dilediğiniz zaman dilediğiniz şekilde şart ve koşullara bağlı kalmadan harcayabilirsiniz. 

Cashback Sistemi Nedir? Nasıl İşler? 

Cashback Sistemi Nasıl İşler?


Cashback sistemi işleyişi bakımından uzun yıllardır pek çok farklı ülkede kullanılan bir sistemdir. Sizlere alışveriş yaparken de kazanma imkanı sunar. Alışverişlerinizde tasarruf yapmanıza imkan sağlarken aynı zamanda pek çok avantajdan da faydalanmanızı sağlar. Cashback sistemi nakit ödeme avantajı ile kullanıcılarını ödüllendirirken aynı zamanda gelenekselleşen ödül yöntemlerini de bir kenara atar.  Cashback; kartlı ödeme sistemlerinin sıkça kullanılmaya başlandığı son günlerde, anlaşmalı markalar ile sunduğu avantajları katlayarak müşterilerine sunan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde alışverişin tasarruflu dünyasından faydalanabilirsiniz. Kazandığınız miktarın yaklaşık 3 iş günü içerisinde hesabınıza yansıtıldığı sistemde kazanmak için pek çok kampanyadan da faydalanmanız mümkün. Alışverişinizde gerçekleştirdiğiniz ödeme karşılığında ve kampanyalar ile kazandığınız bakiye direkt olarak kartınıza ya da hesabınıza nakit para olarak yüklenir. 

Cashback Sistemi Hangi Şartlarda Gerçekleşir? 


Cashback sisteminin kullanıcılara sunduğu şartlar söz konusu olduğunda birden fazla fırsatı ile ortaya çıkar.  Müşterilere ve satıcılara üst düzey memnuniyet sunmak adına şartlar en asgari düzeyde tutulur. Sisteme dahil olmak isteyen müşterilerin bazı kişisel bilgilerini bildirme mecburiyetleri bulunur. Bu sayede hesap işlemlerinde güvenlik önlemlerinin alınması sağlanabilir. Nays’ta hediye para kazanabilmek yani cashback alabilmek için 18 yaşından büyük olmanıza gerek yok. Eğer 12-18 yaş aralığındaysanız ve güvenlik şartlarını sağlıyorsanız kullanımlarınızı gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz. 

Sistemi kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta alışveriş yaparken anlaşmalı marka ve mağazaların kullanımını tercih etmeniz olabilir. İndirim ve hediye para kazanabilmek için belirtilen anlaşmalı markalar veya platformları tercih etmeniz halinde geri ödemeniz belirtilen zaman içerisinde gerçekleşir. Cashback sistemi ile karekod okuyucusu bulunduran fiziksel POS cihazlarında da kazanabileceğiniz kampanyalar sizlere sunulabilir. 

Online Alışverişlerde Cashback Sistemi Bulunur Mu? 


Cashback sisteminin en avantajlı kullanım alanlarından bir tanesi online alışverişlerdir. Online olarak yapacağınız alışverişlerin yanı sıra karekod ile işlem yapabileceğiniz fiziki POS cihazlarında sizlere sunulan kampanyalarda da bu yöntemi kullanabilirsiniz. Hem sunduğu avantajlar hem de anlaşmalı marka ve platformlar sayesinde online alışverişleriniz için kullanabileceğiniz avantajlı seçenek olarak karşınıza çıkar. Anlaşmalı ​markalardan yaptığınız alışverişlerde belirtilen yüzdelerin karta ya da hesaba nakit para iadesi olarak yüklenmesinin yanı sıra sıkça kullanılan dijital platformlara üyeliklerde de sağladığı avantajlarla ve geri ödeme oranlarıyla sizleri etkiler. Özellikle online alışverişlerinizde sunduğu bu avantajlar göz önünde bulundurulduğunda hem online hem de fiziki alışverişlerinizde sizler için birçok avantaj sağladığından söz edilebilir. Nays ile kazanmak, size sunduğu avantajlardan faydalanmak, online alışverişlerde cashback sistemi bulunur mu​ öğrenmek ve daha fazlasını keşfetmek için fırsatları inceleyebilirsiniz.



“Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri 
tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun 
olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan 
tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir 
surette sorumlu değildir."​