English Anasayfa Anasayfa Bireysel Ticari

• İnternet Şubemizden
  • Şubelerimizden
  • Telefon Şubesi’nden müşteri temsilcisi aracılığı ile
güncelleyebilirsiniz. Ayrıca talebinizi 212 316 07 18 numaralı faks numaramıza gönderebilirsiniz.
Toplam Limit
Nakit çekme ve alışveriş işlemlerinde kullanabileceğiniz azami tutarı gösterir. Limitinizin kullanımınıza yetmemesi durumunda, limit artırımı için Şubenize başvurabilirsiniz.
Toplam Kullanılabilir Limit
Kredi kartınıza tahsis edilen limitten, hesap kesim tarihine kadar Bankamıza ulaşan borç ve alacak işlemleriniz ile devir bakiyesi, gerçekleştirilen taksitli alışveriş işlemlerinden henüz vadesi gelmemiş taksitler toplamı ve verilen provizyonlar düşüldükten sonra kalan tutarı gösterir.
Hesap Özeti Borcu
Hesap kesim tarihine kadar Bankamıza ulaşan borç ve alacak işlemleriniz ile devir bakiyenizin toplamıdır.
Devreden Bakiye
Bir önceki dönem hesap özeti borcunu gösterir
Ödenmesi Gereken Asgari Tutar
Son ödeme tarihine kadar ödemeniz gereken asgari tutarı gösterir. Bu tutar, varsa geçen dönem ödemekte geciktiğiniz borçlarınızı da içermektedir.

08.10.2013 tarihli Resmi Gazete’de yer alan “Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik” kapsamında “ödenmesi gereken asgari tutar” oranlarında değişikliğe gidilmiştir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Hesap Kesim Tarihi
Hesap özetinizin düzenlendiği tarihi gösterir. Bu tarih, her ay için aynı gün olarak belirlenmektedir. Ancak, belirlenen tarihi izleyen günün tatil (hafta sonu ya da resmi tatil) olması durumunda, hesap özetleri, tatilin son günü düzenlenmektedir.
Son Ödeme Tarihi
Hesap özetinde bildirilen borcunuzun ödenmesi gereken son tarihtir.
Yurt Dışı işlemler
Yurt dışında gerçekleştirilen harcamalar VISA Premier kredi kartlarımız için $ veya Euro olarak, VISA Klasik Yurt İçi-Yurt Dışı ve MasterCard kredi kartlarımız için ise işlemin karta borç kaydedildiği günden bir gün önce saat 23:59'da geçerli olan Anında Bankacılık döviz satış kurundan TL'ye çevrilerek hesabınıza borç kaydedilmektedir. Diğer taraftan, kredi kartınızla yurt dışında gerçekleştirmiş olduğunuz işlemler, VISA /MasterCard kuruluşları tarafından Bankamıza $ cinsinden gönderilmektedir. $ dışındaki döviz cinsinden harcamalar için kur dönüşümü yapıldığından, kredi kartınıza ayrıca %1 oranında kur dönüşüm ücreti yansıtılmaktadır.
Geri Ödemeler

Hesap özetiniz, hesap kesim tarihinden sonra posta ve/veya e-posta adresinize gönderilecektir. Ayrıca hesap özetinizin SMS yoluyla bildirilmesi için talimat verebilirsiniz. Hesap özetinizin elinize geçmemesi halinde, Şubelerimizden, 0 850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemiz, İnternet Şubemiz, İşcep, İşWap ve Bankamatik cihazlarımız aracılığı ile hesap özeti borcunuzu öğrenebilirsiniz. Kredi kartı borçlarınızı, Şubelerimizden, Bankamatiklerimizden ve PTT Şubelerinden* nakden; Şubelerimizden, Bankamatiklerimizden, 0 850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizden, İnternet Şubemizden, İşcep’ten ve İşwap’tan hesaben ödeyebilirsiniz.

Bunun yanında, her ay borç ödeme telaşına son vermek için hesabınızın bulunduğu şubelerimiz veya 0850 724 0 724 numaralı telefondan İş Bankası Telefon Şubesi Müşteri Temsilcileri kanalıyla otomatik ödeme talimatı vererek, hesap özeti borcunuzun tamamının veya asgari ödeme tutarının son ödeme tarihinde hesabınızdan otomatik olarak çekilmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik ek hesabınız varsa vadesiz hesabınızda para olmasa bile borcunuz ödenir. Hatta dilerseniz kredi kartı geri ödemelerinizde SOS hizmetimizden yararlanabilir, vadesiz hesabınızda para bulunmasa dahi ilgili yatırım hesabınızın serbest bakiyesi ve yatırım hesabınızdaki 801 ve 808 kodlu likit fonlarınız kullanılarak borcunuzun ödenmesini sağlayabilirsiniz.

TL limitinin yanı sıra ayrıca yabancı para limiti de bulunan kartların döviz cinsinden yansıyan borçları da otomatik ödeme talimatı kapsamındadır. Maximiles VISA, Maximiles Select VISA ve Maximum Premier Kart’ınız için vereceğiniz “Otomatik Geri Ödeme Talimatı” hem yurtiçi alışverişlerinizden kaynaklanan TL borçlarınız, hem de yurtdışı alışverişlerinizden kaynaklanan EUR / USD borçlarınız için geçerlidir. EUR / USD cinsinden hesap özeti borçlarınızın hesabınızdan otomatik ödenebilmesi için yabancı para limitiniz ile aynı para biriminden döviz tevdiat hesabınızın (USD ya da EUR) olması ve Şubenize başvurarak döviz hesabınızı kartınıza tanımlatmanız yeterlidir.

*12.000 TL’yi geçmeyen hesap özeti borçlarınızı PTT on-line şubeleri ve acentelerinden ödeyebilirsiniz. PTT hariç diğer tüm ödeme kanalları ücretsiz olup, PTT ödeme ücreti BSMV dahil 2,5 TL’dir.
Faiz Hesaplama Yöntemi
Nakit çekme ve talih oyunları işlemlerinden oluşan bakiyenin tamamına günlük olarakişlemlerin Bankamız kayıtlarına geçtiği günden itibaren hesap özetinde gösterilen Nakit çekme Faiz Oranı üzerinden faiz hesaplanmaktadır. Bankamız ve diğer bankalardan yaptığınız nakit çekme işlemleri karşılığında ayrıca nakit çekme komisyonu tahakkuk ettirilmektedir. Nakit çekme işlem komisyonu yurtiçinde Bankamız aracılığı ile gerçekleştirilen nakit ve taksitli nakit avans işlemleri için işlem tutarının %3,15’i olup, diğer banka aracılığı ile nakit çekme işlemi yapılması durumunda buna ilaveten diğer banka nakit çekme komisyonu da uygulanmaktadır. Yurtdışında gerçekleştirilen nakit çekme işlemleri için ise nakit çekme komisyonu asgari 7$ / 7€ olmak üzere işlem tutarının %3,15’ine 3$ /3€ ilave edilerek hesaplanmaktadır.
Hesap özeti borcunun tamamını son ödeme tarihine kadar ödemeniz durumunda alışveriş borcunuza faiz tahakkuk ettirilmemektedir.  Son ödeme tarihine kadar asgari tutarın üzerinde ya da asgari tutara eşit ancak toplam tutardan az ödeme yapılması durumunda; son ödeme tarihindeki kalan “hesap özeti alışveriş borcuna”  hesap kesim tarihinden itibaren akdi faiz hesaplanmaktadır. Hesap Özeti Toplam Borcunun tamamının son ödeme tarihine kadar ödenmemesi ya da asgari tutarın altında bir ödeme yapılması durumunda ise, hesap kesim tarihi ile son ödeme tarihi arasında, son ödeme tarihindeki kalan hesap özeti borcu üzerinden akdi faiz, son ödeme tarihinden sonra ise “geciken (ödenmemiş) asgari tutar” üzerinden “gecikme faizi”, kalan “hesap özeti borcu” üzerinden de akdi faiz tahakkuk ettirilmektedir Hesap özetinizde bildirilen faiz tutarı, hesap kesim tarihi itibariyle olup, bu tarihten sonrası için hesaplanacak  faiz tutarı bir sonraki hesap özetiniz ile bildirilecektir. Nakit Çekme ve Alışveriş Faiz Oranına bu oran üzerinden hesaplanan Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi ile Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ilave edilmektedir.
Yabancı Hava Yolu Biletleri
Kredi kartınız ile Türkiye’deki yabancı havayolu şirketlerinden yapacağınız işlemlere ait tutarlar, satış belgesi üzerinde TL olarak yer almakla birlikte, söz konusu kuruluşların yurtdışı bağlantıları nedeniyle, hesabınıza döviz üzerinden yansıtılacaktır. Diğer bir deyişle harcamanız yurt dışında gerçekleştirilmiş gibi işlem görecek, yukarıda yer alan "Yurt Dışı İşlemler" bölümünde belirtildiği üzere hesap özetinize borç kaydedilecektir. Bu uygulama uluslararası kredi kartı kuralları gereği olup, Bankamızdan kaynaklanmamaktadır.
Otel Rezervasyonları
Kredi kartınızla yaptırdığınız otel rezervasyonlarınızı iptal ettirirken “Rezervasyon İptal Kodu”nu, gerektiğinde teyit amacıyla kullanmak üzere otelden mutlaka isteyiniz.
MaxiPuan
İş Bankası kredi ve Bankamatik kartınızla yapacağınız her türlü peşin alışverişte, Maximum anlaşmalı işyerlerimizde yapacağınız taksitli alışverişlerde MaxiPuan kazanır, MaxiPuanlarınızı Maximum anlaşmalı işyerlerimizde anında harcayabilirsiniz. Ek kartlarınız da dahil olmak üzere, tüm kartlarınızın alışveriş işlemlerine ilişkin MaxiPuanları toplu olarak gösterilmektedir. Hesap kesim tarihi aynı olan birden fazla hesap özetiniz varsa, hesap özetlerindeki MaxiPuanlarınız aynı olacaktır. MaxiPuan uygulaması ile ilgili her türlü bilgiyi Şubenizden veya 0 850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizden alabilirsiniz.
Önemli Not:
Kartınızı çaldırdığınız ya da kaybettiğinizi fark ettiğiniz an, en yakın şubemize veya 0 850 724 0 724 numaralı Çağrı Merkezimize haber verebilir, ya da isbank.com.tr aracılığıyla kartınızı iptal edebilirsiniz. Kartınızın çalınması, kaybolması ve üçüncü kişilerin eline geçmesi tehlikesi nedeniyle kredi kartınızda doğum tarihiniz gibi kolay tahmin edilebilen bir şifre kullanmayınız. Ayrıca, kart şifrenizi mutlaka gizli tutunuz ve herhangi bir yere yazmayınız. Bankamatiklerde işlem yaparken, herhangi bir nedenle yanınıza gelen kişilerin yaptığınız işleme müdahale etmelerine ve şifrenizi öğrenmelerine izin vermeyiniz. Bankamatiklerde işlem yaparken kartınızın sıkışması durumunda, bankamızı arayarak kartınızı mutlaka iptal ettiriniz. Kartınızın iptal edilmesi için şifrenizin bilinmesine gerek yoktur.
Çevrenizdekilerden, size kendilerini banka çalışanı olarak tanıtan kişilerden dahi yardım almayınız ve kesinlikle bu kişilerin cep telefonlarını kullanmayınız.
Telefon Şubemizi kredi kartınızla ilgili her türlü bilgi için haftada 7 gün, 24 saat arayabilirsiniz. Ayrıca Bankalararası Kart Merkezi (BKM) A.Ş. tarafından hazırlanan www.kartbilinci.com internet adresinden de kredi kartları ve banka kartları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
Kartınız ile yapılan nakit çekim ya da alışveriş işlemine ilişkin itirazlarınızı “harcama itiraz formunu” doldurarak  Türkiye İş Bankası Bireysel Kredi ve Kart Operasyonları Bölümü İtiraz Servisi’ne ait 0 212 316 08 06 numaralı faksa gönderebilir veya herhangi bir şubemize iletebilirsiniz.
“Harcama itiraz formunu” bilgisayarınıza indirmek için lütfen tıklayınız »
Bilgi Toplumu Hizmetleri